Transition Town Rotterdam verandert plantsoen in buurttuin

0

Eetbaar Rotterdam legt zich toe op stimuleren van een professionele lokale voedselketen in de stad, maar we zien ook graag bewoners die zelf aan de slag gaan. Transition Town Rotterdam Noord (waar wij laatst nog een lezing hebben gehouden voor een enthousiast gehoor) zag in het grasveld naast Humanitas ‘een uitgelezen plek om een buurttuin te creëren’:

 Het Bergwegplantsoen naast Humanitas

Uitnodiging! Wees welkom bij de Transitie van het Bergwegplantsoen

Zaterdag 20 maart is het dan zo ver: enthousiaste buurt- en Humanitasbewoners, permacultuurstudenten, kinderen uit de buurt en andere vrijwilligers staan te trappelen om aan de slag te gaan. De dag draait om het herinrichten van de negen bedden voor de achteringang van Humanitas.

Kom vooral helpen, er is genoeg te doen!

Gedurende de dag is er koffie, thee en limonade en natuurlijk een lunch en een afsluitende maaltijd.
Deze 9 bedden zullen als eerste aangepakt worden. Naast het tuinieren zijn er ook activiteiten voor kinderen –
bijvoorbeeld bijenhotels en vogelhuisjes maken of in een boom getakeld worden -, staan er kraampjes waar mensen informatie kunnen halen en kunnen jongeren pergola’s en hekjes in elkaar timmeren. Ook voor de ouderen worden een aantal activiteiten georganiseerd.
Om 9:00 beginnen we met werken in de tuin, vanaf 13:00 starten ook de andere activiteiten.

En om 18:32 begint de lente!

Voor meer informatie zie de website van Transition Town Rotterdam

Delen

Over de Auteur

Laat een reactie achter