Urban Agriculture en Web 2.0 (linkedin)

3

Stadslandbouw is hot. Het staat in kranten, tijdschriften en naar ik heb vernomen op TV bij RTL4 (ben TV loos en heb dit dus gemist). Ieder wil er over schrijven, lezen, denken en uitwisselen.

Naast de gangbare media en het gesprek van mens tot mens is ook Web2.0 niet meer weg te denken in dit thema.

Twitter, Facebook, Hyves, Linkedin, Blogs etc

In het afgelopen jaar ben ik er ook maar eens voorzichting aan begonnen.

Nav 3 werkreizen (beschreven in oude posts op deze site of ons oude blog) naar de VS wilde ik graag de contacten met daar warm houden. Zo ben ik begonnnen met een Linkedingroup Agro-Polis welke zich richt op (bij voorkeur) zo praktijk gerichte invulling van Urban Agriculture. Ondanks dat de groep gestaag groeit (besloten groep) is het input krijgen van de leden niet vanzelfspreken. Ondanks dat bestaat de groep nu uit 99 leden uit de Nederland, VS, Canada, Zwitserland, India, Frankrijk. Groot Brittannië, Duitsland, Zuid Afrika, Marokko, Zweden, Afghanistan, Denemarken, Singapore, Australië, Chili en de laatst toegevoegde deelnemer uit Ghana

De themas gaan van Aquaponics, composteren, houden van kippen en op dit moment een vraag voor input voor het Stadslandbouw en voedselbeleid filmfestival waar Eetbaar Rotterdam nu mee bezig is voor april/mei (meer informatie volgt)

Uiteraard zijn er ook nog andere linkedin groepen rond dit thema

 • Urban Farmer
 • Urban Agriculture
 • City Farmer
 • Metropolitane Landbouw
 • Farming the City

In een latere post zal ik eens aandacht besteden aan Stadslandbouw op Facebook

En wie er nog een geschikt logo voor deze Agro-Polis kan maken…

Graag!

Bas de Groot

Delen

Over de Auteur

3 reacties

 1. Interessant. Ik heb zojuist een verzoek op LinkedIn ingediend om te worden toegevoegd aan de Agro-Polis groep. De groepen waarin kwekers die zich bedienen van ‘traditionele’ (soil based) kweekmethoden zijn erg behoudend waardoor ik het gevoel heb daar niet tussen te passen. Op dit moment staan we op het punt geavanceerde aeroponische set-ups te gaan testen en tunen, die verder gaan dan de meesten bedrijven en groepen die zich daarmee bezig houden. In tegenstelling tot de meeste boeren / kwekers richten wij ons op organische teeltmethoden, in het besef van het feit dat yields veel hoger moeten zijn om een winstgevende onderneming te kunnen opstarten. Wij denken zelfs dat mogelijk is om met de juiste technieken organische gewassen te kweken en een gezond bedrijf te runnen. De aankomende testen zullen e.e.a. uitwijzen,

  • niet geheel maar toch mee eens.
   ik ben de eigenaar/beheerder van Agro-Polis en ook bezig met zaken als Hydro/Aero and Aquaponics.
   maar ook grondgebonden waar mogelijk/zinvol (Biologisch Dynamische Achtergrond)