ER Groeit: Vlier oogsten met Rotterdamse Vlier

0

Je hoeft niet ver te reizen om lekkernijen uit de natuur te halen. In de parken en tuinen van Rotterdam groeit de vlier. Deze plant staat van oudsher bekend om zijn geneeskrachtige werking en bijzondere smaak. Tijdens deze workshop laten David en Judith de deelnemers kennismaken met drankjes van Rotterdamse Vlier. Ze leggen de deelnemers uit hoe je de bloesem en de vruchten van de vlier kunt oogsten en hoe je ze gebruikt. Daarnaast is er de gelegenheid de smaak van vlier te proeven en ter afsluiting van de workshop kunnen de deelnemers ervaringen uitwisselen met de makers van Rotterdamse Vlier. Zo is iedereen goed voorbereid als de vlier straks weer gaat bloeien.

David en Judith trekken er ieder jaar op uit om vlierbloesem en –bessen te oogsten, om deze te verwerken in drankjes. Ze produceren op kleine schaal en leveren hun producten inmiddels aan een aantal restaurants en winkels in en rond Rotterdam. Via deze workshop willen ze belangstellenden kennis laten maken met de bijzondere smaken van de vlier en mensen uitleggen hoe je zelf drankjes kunt maken van deze veel voorkomende, maar toch bijzondere plant.
Meer informatie? Bezoek de website van Rotterdamse Vlier

Delen

Over de Auteur

Laat een reactie achter