ERGroeit: Hoe kom ik aan grond?

0

Hoe te starten op je balkon of in je eigen tuin is meestal wel bekend. Maar wat moet je doen als je op het binnenterrein, op een langdurig leegstaande bouwlocatie, in een buurtplantsoen of wijkpark, of aan de rand van de stad duurzaam wil gaan tuinieren of boeren?

Deze cursus reikt daarvoor tips en trucs aan.

Jan heeft ruime ervaring met dit onderwerp vanuit zijn voormalige werk bij Woningcorporatie Havensteder: “Als lid van Eetbaar Rotterdam kom ik in de laatste jaren mensen tegen die met grond andere dingen willen doen dan ik gewend was. Dat was namelijk bouwen. Maar wat zijn gebouwen zonder groen? En wat zijn mensen in die gebouwen zonder eetbare planten en vruchten. ‘Hoe dichterbij, hoe beter’, denk ik intussen. Op tientallen plekken in Rotterdam lukt dat ook. Hoe, daar vertel ik graag over.”

Deze workshop maakt deel uit van ERGroeit 2015. Het complete workshopoverzicht vind je hier.

Delen

Over de Auteur

Laat een reactie achter