Stadslandbouwfestival ERGroeit

Op zaterdag 24 februari komen landelijke zadenbeurs Reclaim the Seeds en Rotterdams stadslandbouwfestival ERGroeit samen in circulaire voorbeeldstad BlueCity Rotterdam!

Programma
De kern van de dag is de zadenbeurs Reclaim the Seeds waar oude, lokale, zaadvaste en anderszins bijzondere zaden, knollen en stekjes zullen worden geruild, weggegeven en verkocht. Maar de markt is breder; er zijn ook kramen waar handige technieken voor de moes- en balkontuin worden gepresenteerd en je vindt er boeken over duurzame alternatieven voor tuin en maatschappij. Daarnaast zullen vele Rotterdamse stadslandbouwprojecten zich presenteren.

Parallel aan de markt zijn er diverse workshops te volgen met praktische, theoretische informatie maar ook politiek/economische achtergrond informatie rondom zaden en stadslandbouw. Leer meer over wildplukken, diversiteit versus zadenmonopolies, voedsel en klimaat, duurzame (stads-)landbouw, bodembeheer, voedselbossen en andere duurzame innovatie.

Innovatie van onderop
Het thema dit jaar is ‘Innovatie van onderop’. Recente ontwikkelingen met gentech, patenten op gewassen, pesticidegebruik en machtsconcentraties komen aan de orde. Maar de nadruk ligt op werkelijke innovatie: duurzaam en zelf te realiseren, zowel op technisch als sociaal gebied. Denk hierbij aan participatieve veredeling, nieuwe tools om thuis voedsel te verbouwen, bodemverbetering (en het ontwikkelingen van technieken die de bodem verbeteren), het gebruiken van afval als grondstof (gebruiken) of geheel circulair voedsel produceren.

Het evenement vindt plaats in BlueCity, gevestigd in voormalig zwemparadijs Tropicana; een circulaire voorbeeldstad die op zich al een bezoek waard is!

Datum: zaterdag 24 februari 2018
Tijd: 10:30 tot 17:00 uur
Toegang: donatie
Locatie: BlueCity, Maasboulevard 100

Ga naar het workshopoverzicht en programma of lees meer over het team.

Meer informatie vind je op Reclaim the Seeds, volg ons op Facebook en meld je aan bij het evenement.

Meedoen, sponsoren of samenwerken?
Neem contact op via het contactformulier. Help je ons mee promoten? Download hier de poster >

Voorgaande edities
ERGroeit 2013, ERGroeit 2014, ERGroeit 2015, ERGroeit 2016, ERGroeit 2017