Welkom op Educatief Stadslandbouw Festival ERGroeit

ergroeit-poster_concept-3Op zaterdag 18 februari 2017 organiseert Eetbaar Rotterdam de vijfde editie van ERGroeit, dé inspiratiedag voor stadsmensen die stadsboer willen worden.

Voor E20,- doe je mee aan 3 workshops naar keuze uit een aanbod van vijfentwintig workshops over alle aspecten van stadslandbouw, bezoek je de infomarkt en krijg je een heerlijke lokale lunch. Vanaf begin 2017 koop je je kaartje hier!

Meer info over de workshops volgt. Zie het Workshopoverzicht van vorig jaar voor een idee van het programma.

Locatie: Stadhoudersplein 35 (VMBO locatie Grafisch Lyceum) te Rotterdam.

ERGroeit gaat de wijk (en de regio) in!

Ook komend jaar zal ERGroeit haar workshopaanbod in de wijk en de regio aanbieden. Zie je als initiatief een workshop die je graag bij jou op de tuin zou laten geven? Dan zorgen wij dat dit gebeurt. Meer over de voorwaarden volgt.

Samen werken aan de voedselveerkracht van de stad

Of je nu een bakje kruiden in de keuken hebt of al jaren een moestuin: ERGroeit is dé plek! Hier leer je van de meesters: ervaren stadsagrariërs die de principes van de stadslandbouw in de vingers hebben. Van kippen houden in je achtertuin en moestuinieren op het balkon tot een eetbaar groene oase aanleggen op rauwe stadsaarde. De mogelijkheden zijn legio, maar hoe doe je het nu zo gezond, duurzaam en betaalbaar mogelijk? Maar ook als je een initiatief wil starten biedt ERGroeit een schat aan informatie: wat is de belangrijkste wet- en regelgeving en hoe zet je een samenwerking op.

Voorlopig programma

Programma van 9.30-16.00u met drie workshoprondes en lunch. Meer info volgt.

Aanmelden en locatie

Voorkom een lange wachtrij aan de deur en koop je kaartje kopen via onze online kaartverkoop pagina (vanaf begin 2017). Mocht je toch op de dag zelf een kaartje willen kopen, let er dan op dat we aan de deur alleen contante betaling aannemen.

De inspiratiedag vindt plaats in het Grafisch Lyceum (VMBO locatie), aan het  Stadhoudersplein 35 te Rotterdam (waar Bergse Weg, Stadhoudersweg en Noorderhavenkade samen komen hier). Deze locatie is op 10 minuten lopen van Centraal Station. Metrohalte Blijdorp ligt op 300 meter van de locatie.

Workshops, infomarkt en lunch

Bij ERGroeit kan je kiezen uit meer dan twintig workshops over al die vragen, die je tegenkomt als je zelf aan de slag wil met stadslandbouw. Alles komt aan bod. Wat moet je weten om een buurtmoestuin, eetbaar park of ander eetbaar groen initiatief te starten. En welke teeltwijze past het beste daarbij of bij jouw leefstijl. Wat eet je graag en hoe kun je het verbouwen in de tijd en ruimte die je hebt als stedeling? En natuurlijk de oogst, hoe pluk, verwerk en bewaar je het voedsel uit de stad?

ERGroeit geeft inspiratie. Volg de website voor updates over het vernieuwde aanbod van fantastische workshops dit jaar!

Naast de workshops is er een uitgebreide informatiemarkt, en kun je ook GENIETEN van wat er groeit: een lunch van goede, lokale producten is inbegrepen!

Meedoen, sponsoren of samenwerken?

Neem contact op via het ERGroeit contactformulier.

Voorgaande edities

ERGroeit 2013, ERGroeit 2014, ERGroeit 2015, ERGroeit 2016