Welkom op Educatief Stadslandbouw Festival ERGroeit

Op zaterdag 2 april 2016 organiseert Eetbaar Rotterdam de vierde editie van ERGroeit, dé inspiratiedag voor stadsmensen die stadsboer willen worden.

Voor E20,- doe je mee aan 3 workshops naar keuze uit een aanbod van vijfentwintig workshops over alle aspecten van stadslandbouw, bezoek je de infomarkt en krijg je een heerlijke lokale lunch verzorgd door de Youth Food Movement. Koop je kaartje hier!

Meer info over de workshops vind je in het Workshopoverzicht. En wil je je kinderen meenemen is er ook een parallel kinderprogramma.

Locatie: Stadhoudersplein 35 (VMBO locatie Grafisch Lyceum) te Rotterdam.

ERGroeit gaat de wijk (en de regio) in!

Nieuw dit jaar is dat ERGroeit haar workshopaanbod de wijk en de regio in brengt. Zie je als initiatief een workshop die je graag bij jou op de tuin zou laten geven? Dan zorgen wij dat dit gebeurt. Lees meer over de voorwaarden hier.

Samen werken aan de voedselveerkracht van de stad

Of je nu een bakje kruiden in de keuken hebt of al jaren een moestuin: ERGroeit is dé plek! Hier leer je van de meesters: ervaren stadsagrariërs die de principes van de stadslandbouw in de vingers hebben. Van kippen houden in je achtertuin en moestuinieren op het balkon tot een eetbaar groene oase aanleggen op rauwe stadsaarde. De mogelijkheden zijn legio, maar hoe doe je het nu zo gezond, duurzaam en betaalbaar mogelijk? Maar ook als je een initiatief wil starten biedt ERGroeit een schat aan informatie: wat is de belangrijkste wet- en regelgeving en hoe zet je een samenwerking op.

Programma

09.30-10.00 inloop en infomarkt

10.00-11.00 1e workshop ronde

11.15-12.15 2e workshop ronde

12.15-13.45 lunch en infomarkt

13.45-14.45 3e workshop ronde

14.45-15.00 afronding programma

Aanmelden en locatie

Voorkom een lange wachtrij aan de deur en koop nu je kaartje kopen via onze online kaartverkoop pagina. Mocht je toch op de dag zelf een kaartje willen kopen, let er dan op dat we aan de deur alleen contante betaling aannemen.

De inspiratiedag vindt plaats in het Grafisch Lyceum (VMBO locatie), aan het  Stadhoudersplein 35 te Rotterdam (waar Bergse Weg, Stadhoudersweg en Noorderhavenkade samen komen hier). Deze locatie is op 10 minuten lopen van Centraal Station. Metrohalte Blijdorp ligt op 300 meter van de locatie.

Workshops, infomarkt en lunch

Bij ERGroeit kan je kiezen uit meer dan twintig workshops over al die vragen, die je tegenkomt als je zelf aan de slag wil met stadslandbouw. Alles komt aan bod. Wat moet je weten om een buurtmoestuin, eetbaar park of ander eetbaar groen initiatief te starten. En welke teeltwijze past het beste daarbij of bij jouw leefstijl. Wat eet je graag en hoe kun je het verbouwen in de tijd en ruimte die je hebt als stedeling? En natuurlijk de oogst, hoe pluk, verwerk en bewaar je het voedsel uit de stad?

ERGroeit geeft inspiratie. Kijk hier voor het vernieuwde aanbod van fantastische workshops dit jaar!

Naast de workshops is er een uitgebreide informatiemarkt, en kun je ook GENIETEN van wat er groeit: een lunch van goede, lokale producten is inbegrepen!

Meedoen, sponsoren of samenwerken?

Neem contact op via het ERGroeit contactformulier.

Voorgaande edities

ERGroeit 2013, ERGroeit 2014, ERGroeit 2015