Stadslandbouwfestival ERGroeit

Toekomstplannen van stadslandbouwfestival ERGroeit

ERGroeit is het Rotterdamse stadslandbouwfestival voor de doorgewinterde agrariër of startende balkontuinier. ERGroeit staat voor inspirerende lezingen, demonstraties, workshops en producten op het gebied van duurzame en innovatieve (stads)landbouw. Het festival is in 2018 voor de zesde keer gehouden in samenwerking met zadenbeurs Reclaim the Seeds. We zijn gestart als initiatief van vereniging Eetbaar Rotterdam die na zeven jaar is opgeheven. De organisatie van ERGroeit is overgedragen aan een nieuw team.

Na de succesvolle laatste editie in BlueCity is het team bij elkaar gekomen en hebben we besproken wat we zien voor de toekomst van ERGroeit. We hebben besloten 2019 over te slaan en een groot en inspirerend festival te houden in 2020! Toch komend jaar naar een groen feest? Zaterdag 16 februari bestaat Velt Rotterdam 5 jaar en houdt een infomarkt met zadenruil en lezingen. Meer info vind je hier.

Gedreven door de behoefte aan samenwerking en uitwisseling organiseert het ERGroeit team van vrijwilligers het festival met minimale middelen, veel goodwill en medewerking uit de stadslandbouwbeweging. We zoeken nog mensen voor het kernteam die de editie in 2020 met ons willen organiseren. Stuur ons een mailtje: ergroeit@gmail.com.

Tot dan!

Team ERGroeit: Leonie Roukens, Sarah Stolk, Cathy van den Berg en Bob ter Haar

Meedoen, sponsoren of samenwerken?
Neem contact op via het contactformulier.

Voorgaande edities
ERGroeit 2013, ERGroeit 2014, ERGroeit 2015, ERGroeit 2016, ERGroeit 2017, ERGroeit 2018