Workshop: Verse kruiden verwerken

Deze workshop staat helemaal in het teken van kruiden! Leer van Jaqueline Stammeijer kruiden van verschillende plantenfamilies herkennen. Door waar te nemen, te proeven en te ruiken weet je of een kruid bijvoorbeeld van vochtige of droge grond houdt. Welke kruiden plant je waar in de tuin of in een balkonbak zodat het goed gedijt en je ervan kan oogsten? Van welke bladeren maak je medicinale thee, en welke kruiden zijn lekker in een soep of salade?

Krijg tips over het kweken van kruiden in een kruidenspiraal of andere kweekplaats dichtbij de keuken zodat je altijd verse kruiden kan verwerken in je dagelijkse maaltijd en drankjes. Op je gezondheid en het nieuwe groeiseizoen van 2018!

Jacqueline Stammeijer (Tuinvrouw Teunisbloem) voelt zich van kind af aan thuis in de tuin. Ze weet alles van het kweken en bereiden van kruiden. Werkzaam als vaste tuinder op de akkers van UJES en tuinbegeleider voor vrijwilligers en deelnemers. Ik verzorg de moestuinlessen en kruidenworkshops. In 2017 is er een nieuwe kruidentuin uit je eigen stad aangelegd die dit jaar weer vol tot bloei gaat komen. De oogst wordt verwerkt in gerechten die in de nieuwe keukenwerkplaats bereid worden: verse kruiden van het veld op je bord!