ER Groeit: Geef me de ruimte

2

Levendige plekken maken op terreinen die er ongeliefd bij liggen. Landjes die In afwachting zijn op nieuwe bouwprojecten, en grootse ontwikkelingen. Tijdelijk beschikbaar in tijden van bouwcrisis. Dat klinkt toch als iets waar niemand op tegen kan zijn? Waarom is het dan soms zo lastig om dat geregeld te krijgen? Waarom raken vergunningenambtenaren zo in de war van dit soort initiatieven? Wij leggen ons daar Ech Nie bij neer en roepen de stad op om de mogelijkheden die er zijn binnen bestaande regelgeving te zien en benutten. Ech Wel! Ons bericht aan ambtenaren, initiatiefnemers, stadsboeren en bestuurders: Er kan heel veel.

Op terreinen die tijdelijk beschikbaar zijn gelden andere regels. Regels die nieuwe mogelijkheden in beeld brengen. De ervaringen opgedaan in projecten als Sunday Adventure Club, Nu Hier en Varkenshuis Rotterdam, maar ook van jullie eigen initiatieven, worden vertaald naar praktische adviezen en bruikbare strategieën. Doel: een collectieve brief aan de mensen die bezig zijn met het ontwerp van de nieuwe Wet Ruimtelijke Ordening.

Gerda Zijlstra is burgelijk ongehoorzaam, varkenshoeder en zelfstandig Cultureel Projectontwikkelaar. Met Rianne Andeweg runt ze Stichting Rotterdamse Oogst. Ze gaat in gesprek met Kees van Oorschot van de gemeente Rotterdam (opdrachtmanager buitenstedelijk groen Stadsontwikkeling,  betrokken bij stadslandbouw).

Zie hier een filmpje over het Varkenshuis

Delen

Over de Auteur

2 reacties

Laat een reactie achter