Eetbaar wilgenschip in Leiden

1

Vandaag is Earth Day en in Leiden wordt dat vanmiddag gevierd met de bouw en tewaterlating van een ‘wilgenschip’ dat stadsnatuur en eetbaar landschap combineert. Uit de uitnodiging:

Woensdag 22 april wordt van 15.30 uur tot 18.30 uur bij het Waaghoofd een Wilgenschip gebouwd en te water gelaten. U bent van harte uitgenodigd om hierbij aanwezig te zijn. Wilgenschepen zijn een van wilgentenen gevlochten eiland, waar eetbare planten op worden aangebracht. De wilgentenen vormen wortels die het water zuiveren en helderder maken, zijn een toevluchtsoord voor watervogels en kunnen met eetbare oever- en waterplanten worden beplant. Dit proefproject, het eerste eetbare wilgenschip in Europa, is ontstaan uit het Biodiversiteits Actie Plan Leiden Lekker Groen, en wordt gebouwd door Taco Blom, deskundig op het gebied van permacultuur. Tijdens de bouw zal uitleg worden gegeven aan de bewoners en kunnen bewoners ook meehelpen.

Informatie over het Wilgenschip kunt u inwinnen bij Bessie Schadee, voorzitter van de Stichting IDeeWinkel T 070 51 77 433, bessie.schadee@usa.net en Sjaak van Rijn T 071 513 26 01.

Informatie over het Biodiversiteits Actie Plan Leiden Lekker Groen bij Hannie Korthof, Milieudienst West Holland tel: 071 4083655, Mirte van Daalen, Gemeente Leiden T 071 5165797 of Margje Vlasveld, Stichting IDeeWinkel T 071 5226703

Delen

Over de Auteur

1 reactie

Laat een reactie achter