Kruiden herkennen en kweken – ERGroeit 2017

0

Deze workshop staat helemaal in het teken van kruiden! Leer van Jaqueline Stammeijer kruiden van verschillende plantenfamilies herkennen.

Door waar te nemen, te proeven en te ruiken weet je of een kruid bijvoorbeeld van vochtige of droge grond houdt. Welke kruiden plant je waar in de tuin of in een balkonbak zodat het goed gedijt en je ervan kan oogsten? Van welke bladeren maak je medicinale thee, en welke kruiden zijn lekker in een soep of salade? Krijg tips over het kweken van kruiden in een kruidenspiraal of andere kweekplaats dichtbij de keuken zodat je altijd verse kruiden kan verwerken in je dagelijkse maaltijd en drankjes. Op je gezondheid en het nieuwe groeiseizoen van 2017!

Jacqueline Stammeijer (Tuinvrouw Teunisbloem) voelt zich van kind af aan thuis in de tuin. Ze weet alles van het kweken en bereiden van kruiden. Ze is werkzaam voor Stichting Mens en Tuin, een biodynamische stadskwekerij en zorgtuin in Den Haag. Daar doet ze alles waar ze van houdt: volop tuinieren, vaste planten kweken met een hoge nectar en pollenwaarde voor bijen en vlinders en dat samen met mensen de seizoenen rond.

Bekijk het hele workshopoverzicht en koop je kaartje >

 

Delen

Over de Auteur

Gesloten voor reacties