Nieuws van de voedselbosbeweging

0

Het Rotterdam Forest Garden Netwerk is op verschillende fronten actief dit najaar. Naast organisatie van lezing- en debatavonden en een voedselboscursus worden de eerste stappen gezet naar realisatie. De leden van het netwerk zijn bezig met verschillende locaties in de regio Rotterdam, van binnenstad tot stadsrand. Hierover binnenkort meer.

In november vind de eerste basiscursus Voedselbossen plaats in Rotterdam, georganiseerd door RFGN-lid Moestuinman en Voedselbos Kralingen i.s.m. Foodforestry Nederland. In drie dinsdagavonden en twee zondagmiddagen brengen Wouter van Eck en Xavier San Giorgio u de basis voor het aanleggen van een voedselbos bij. De cursus mondt uit in de aanleg van het Voedselbos Kralingen op 15 december. Meer info vind u hier.

De cursus is een voorbeeld van hoe we samenwerking zoeken met pioniers elders in Nederland en daarbuiten. Het is spannend te zien hoe er vanuit verschillende hoeken een beweging aan het ontstaan is. Een van de doelen van het RFGN is om – naast een eigen website – ook een portaal op te zetten i.s.m. Foodforestry Nederland en andere organisaties in het Nederlandse taalgebied die actief zijn binnen deze beweging.

Delen

Over de Auteur

Laat een reactie achter