Stadslandbouwcafé komende donderdagavond 10 juli

0

In het kader van Nutriënten oogsten in Rotterdam wordt donderdagavond een Stadslandbouwcafé gehouden waarin een inspirerend verhaal van gastspreker Bizoola Gandaa uit Ghana en drie pitches van lokale initiatieven uitgangspunt zijn voor een gesprek over kansen en knelpunten met burgers, gemeente, stadsboeren en ondernemers.

Stadslandbouwcafé 19.00 – 22.00
Locatie: Fenix Food Factory, Veerstraat 16, Rotterdam

De gastspreker vertelt over het oogsten van nutriënten in een aantal projecten in Ghana. De pitches laten zien hoe dit op verschillende verwerkingsniveaus gebeurt in Rotterdam. De drie pitches worden gehouden door Caroline de Vlaam (Eetbaar Rotterdam) die zal spreken over composteren in de buurt, Siemen Cox (Rotterzwam) die over teelt van oesterzwammen op lokale voeding (koffieprut) vertelt en Arie van de Berg (Hoeve Ackerdijk / Stadsboeren) die vertelt hoe boeren in Midden-Delfland bezig zijn met landschapsbeheer en kringlooplandbouw.

In de ronde tafelgesprekken willen we graag met een waaier van betrokkenen bespreken wat mogelijkheden en hobbels op deze niveaus zijn. Ook willen we, door het cafe te organiseren, het netwerk van deze betrokken mensen en partijen verder activeren, zodat de praktijk voor iedereen weer meer handvatten krijgt.
Jouw aanwezigheid en inbreng zijn zeer welkom.

Je kunt je nog aanmelden via GROW the city

Lees het volledige programma hier

“Nutriënten oogsten in Rotterdam” wordt georganiseerd door GROW the city in samenwerking met Nutriëntplatform, Eetbaar Rotterdam en de gemeente R’dam.

Delen

Over de Auteur

Laat een reactie achter