ER Groeit: Voedselbossen in een notendop

0

In deze workshop zal ingegaan worden op de basis principes van een voedselbos en zullen er een aantal heerlijke plantsoorten de revue passeren die in Voedselbos Kralingen aangeplant zijn.

Bij een voedselbos worden ecologische principes van een natuurlijk bos benut om een verrassend grote variatie aan fruit, noten en eetbaar blad te produceren. Een voedselbos is tegelijkertijd een mooie plek, waar mensen, vogels en insecten graag verblijven. Voedselbossen zijn productief zonder schadelijke inputs als kunstmest of bestrijdingsmiddelen. Eenmaal aangelegd kan ook volstaan worden met weinig beheer. Een (grote) achtertuin is al als voedselbos in te richten, maar ook stadsparken en agrarisch gebied zijn zeer geschikt.

Xavier San Giorgi (Food Forestry Nederland) gebruikt kennis van ecologie en duurzame landbouw (waaronder permacultuur) om samen met betrokkenen ontwerpen voor de groene buitenruimte te maken. Gerealiseerde projecten van FFN zijn Voedselbos Ketelbroek (Groesbeek), Eetbaar park de beleeftuin (Beek-Ubbergen), Voedselbos Kralingen (Rotterdam – zie hier een filmpje), Architectuurpark Makeblijde (Houten, Utrecht) en het reeds geopende voedselbos voor het NIOO-KNAW.

 

Delen

Over de Auteur

Laat een reactie achter