ER Groeit iets moois in Rotterdam

0

Op zaterdag 27 april vindt in Rotterdam de eerste editie plaats van ER Groeit – inspiratiedag stadslandbouw: een ochtend vol workshops voor eetbaar groene initiatieven. Een must voor een ieder die iets met eetbaar groen wil doen in Rotterdam en daarbuiten. Met zo’n 15 workshops biedt het programma de mogelijkheid voor zowel beginners en gevorderden om te leren en te verdiepen.

Hoor van ervaringsdeskundigen hoe je een gezamenlijke tuin opzet of hoe je in je eigen achtertuin aan de gang kunt. Vraag een omgevingsjurist om advies. Ga mee plukken in het openbaar. Krijg nu eens goed uitgelegd hoe je composteert door een echte stadsboer of maak kennis met aquaponics: de combinatie van vis- en groenteteelt. En als je samen iets wilt beginnen hoe organiseer je dat dan?

Eetbaar Rotterdam nodigt iedereen uit om met ons een ochtend terug de in schoolbanken te gaan en te leren van mensen uit de stadslandbouwpraktijk. Rotterdam kent een brede beweging van mensen die van volkstuin tot dakmoestuin en van buurtrestaurant tot stadslandbouwbedrijf bezig zijn met eetbaar groen. ER Groeit is de plek om elkaar te ontmoeten en van elkaar te leren. En voor vragen die zij niet kunnen beantwoorden vragen we deskundigen van elders. Samen brengen we de stadslandbouwbeweging weer een stapje verder.

De 27e april is door de organisatie van de Dag van de Stadslandbouw (die plaats vindt op donderdag 25 april en met name gericht is op professionals en beleidsmakers) uitgeroepen tot Publieksdag en daar maken we voor deze editie graag gebruik van. U kunt bij ons ’s ochtends workshops volgen, lekker ‘lunchen uit de tuinschuur’ en dan de stad in om een of meer initiatieven te bezoeken.

Aanmelden kan op de speciale ER Groeit-pagina op deze website. Hier is meer informatie over ER Groeit en het workshop-programma te vinden.

Delen

Over de Auteur

Laat een reactie achter