ER Groeit: Van kruiden-vensterbank tot voedselbos

0

Salade van je eigen grond, eieren van je eigen kippen, honing van je eigen bijenvolk. Wie droomt er niet van een rustig plekje achteraf, met ruimte voor beesten, groente en fruit?  De meeste van ons wonen echter in een stedelijke omgeving met weinig ruimte en mogelijkheden om deze droom te realiseren. Herkenbaar? Vaak is er meer mogelijk dan je denkt.

Met Permacultuur ethiek en principes als leidraad, worden in deze workshop praktische voorbeelden gegeven van voedselproductie in de eigen stedelijke omgeving. Samen gaan we op zoek naar de (on)mogelijkheden van eigen voedselproductie.

“Think global, act local”

Max de Corte, Moestuinman, is inmiddels een ervaren stadsboer in de moderne zin van het woord. Sociaal ondernemer met een Open Source instelling. Doen-denker in hart en nieren. “Wie op zoek gaat naar oplossingen die geld kosten, vindt alleen oplossingen die geld kosten. Voor mij is het een uitdaging om met zo min mogelijk middelen, zoveel mogelijk te bereiken. Dat kan onder andere door het sluiten van materiële of sociale kringlopen”.
www.moestuinman.nl

Ragnhild Diepens, Natuurlijk op Zuid: stadsboer, tuincoach en permacultuurontwerper. Een creatieve en passievolle ondernemer, met een sterke bedrijfsethiek. “Een eigen boerderij is voor mij niet mogelijk, maar toch bleef de wens om zelf voedsel te verbouwen. Midden in Oud-Charlois heb ik meerdere locaties waarmee ik die wens nu kan vervullen. Ik leg anderen graag meer uit over het hoe en waarom, om anderen te inspireren hetzelfde te ondernemen.”
www.natuurlijkopzuid.nl

Delen

Over de Auteur

Laat een reactie achter