ER Groeit: Composteren

0

Composteren kun je leren. Het is meer dan je groenafval in een hoekje op een hoop gooien. Met wat basiskennis kun je een composthoop of -vat aan het werk krijgen zodat je er redelijk vlot goede compost uit krijgt. Een wormenbak helpt je aan vooral vloeibare voeding voor je (kamer)planten. Met een beetje ruimte en moeite heb je je eigen compostfabriekje, kun je dit interessante proces zelf zien gebeuren en heb je als resultaat vers voedsel voor je balkonbakken of tuin.

Breng vooral een beetje mee uit je eigen composthoop of -vat als je die al hebt…. je leert het meest door te kijken, ruiken en te vergelijken.

Caroline de Vlaam heeft groenafval, net als iedereen die eten kookt, een (balkon)plant of tuin heeft. Zij is compostmeester met als missie het enthousiasmeren en ondersteunen van buurtbewoners om een (gezamenlijke) composteerplek in te richten.


Delen

Over de Auteur

Laat een reactie achter