Sociale permacultuur – ERGroeit 2017

0

Denk je dat permacultuur gaat over het opzetten van duurzame (eco)systemen in tuinen? Dat klopt! Maar permacultuur is nog veel meer. Naast zorg voor de aarde neemt ook zorg voor de mens een cruciale plek in. Er is al lang niet meer enkel sprake van ‘permanent agriculture’, maar steeds meer van ‘permanente cultuur’.

In deze lezing duikt Max de Corte (Moestuinman) in de wereld van de sociale permacultuur en hoe dit toe te passen bij (groene) buurtprojecten en in je eigen leven.

Permacultuur is niet langer enkel een gereedschapskoffer om mee aan de slag te gaan op het land, maar is ook een methode die transformaties teweeg kan brengen in elk aspect van ons leven. Het is toe te passen op systemen dicht op ons vel als ons eigen lichaam, ons gezin, ons werk of op maatschappelijke systemen als onderwijs, gezondheidszorg, economie of gemeenschapsleven. Zorg dragen voor de aarde hangt nauw samen met zorg dragen voor onszelf en elkaar. Sociale permacultuur is de perfecte ondersteuning voor een leven met meer harmonie, overvloed en creativiteit.

Max de Corte (Moestuinman) is buurtmoestuinexpert en pionier in de Rotterdamse Permacultuur beweging: “Ik wil je eigen eten verbouwen voor iedereen toegankelijk maken en mensen kennis laten maken met een lange termijn manier van werken en denken volgens de principes van de Permacultuur (een integrale ontwerpmethode/filosofie geïnspireerd op (de kringloop van) de natuur).”

Bekijk het hele workshopoverzicht en koop je kaartje >

Delen

Over de Auteur

Gesloten voor reacties