ER Groeit: Drogen

0

Drogen is een eeuwenoude manier om levensmiddelen langer te bewaren. Denk bijvoorbeeld maar aan het drogen van kruiden in de Afrikaanse of Aziatische zon, of de stokvis die in Noorwegen in de wind en de zon te drogen hangt.

Maribel gaat in haar workshop vooral in op de gezondheidsaspecten van gedroogde voedingsmiddelen. Dit zijn vooral groenten, fruit en kruiden en niet te vergeten bloemen, waarvan een aantal soorten geschikt is voor menselijke consumptie.

Groenten, fruit en kruiden die in de zon gedroogd worden, nemen veel vitamine D op, dat onder meer belangrijk is voor de bevordering van de darmwerking en het immuunsysteem. Gedroogde levensmiddelen zijn gezond, maar je zult ontdekken dat ze ook kunnen dienen als ingrediënten voor een smakelijke maaltijd of een lekker tussendoortje.

Natuurvoedingskok Maribel Mansilla Taype vindt de zon een fantastische energiebron om plantaardige producten te drogen. Zeker in de zomer is dat in Nederland goed mogelijk, ook in de tuin of op het balkon bij particulieren.

Delen

Over de Auteur

Laat een reactie achter