ER Groeit: Worst maken

0

Een varken eet je niet in 1 keer op. Een koe of een schaap ook niet trouwens. Al zo’n 20.000 jaar weet de mensheid dat als je vlees in de ingewanden van een dier stopt, je dat vlees lang kunt bewaren. En je dus kostbaar dierlijk eiwit hebt op tijden dat er geen te slachten dieren zijn. In de workshop worstmaken gaan we worsten maken van wel heel erg stadse dieren: ganzen.
Na een korte inleiding over de do’s & don’ts rond het verwerken van vlees tot worst, gaan we aan de slag met vlees, spek, vleesmolens, kruiden en darmen. Per tweetal maak je een partij worst naar een recept dat werd verkozen tot Streekproduct Groene Hart 2013!

Workshop door de Rotterdamse worstmaker Wild Vleesch (Paul van den Hooven). Zie het aanstekelijke filmpje dat hij vorig jaar maakte.

Delen

Over de Auteur

Laat een reactie achter