Komend weekend: Buijtenland en bijenhotels

0
Zaterdag en zondag kun je weer op bezoek bij stadslandbouwprojecten in en rond de stad. Op zaterdag polderdag Rhoon met o.a. Werkplaats Buijtenland en zondag de opening van een bijenhotel in de Gandhituin.
Op zaterdag 16 juni wordt de Polderdag Rhoon georganiseerd. Van 09.00 uur ’s morgens tot 17.00 uur stellen boeren en bewoners hun erven en akkers open voor bezoekers. Dit jaar doet Werkplaats Buijtenland ook mee.
Werkplaats Buijtenland heeft een nieuwe set werktuigen in gebruik genomen om het Buijtenland van Rhoon te ‘bewerken’ tot een agrarisch, cultureel en recreatief gebied. Eet het landschap in de Buijtenkeuken van Elmo Vermijs. Proef het landschap met de Buijtenbrouwerij van Henriëtte Waal. Rust in het landschap vanuit het Buijtenbed van Studio Makkink&Bey. Maak het landschap met de Buijtenkwekerij van Willemijn Lofvers (i.s.m. de Voedseltuin). Beleef het landschap op de Buijtenpaden van Ester van de Wiel en Marnix Tavenier.

Op zondag 17 juni wordt er vanwege het jaar van de bij, een bijenhotel geplaatst op de Gandhituin en zal Nils Berndsen van Deelgemeente Noord dit bijenhotel openen. Het belooft een feestelijk gebeuren te worden. Wees welkom om dit mee te vieren. De opening is om 15:30. Van 13:00 zijn we natuurlijk al open vanwege onze vaste tuinwerkdagen. En de gebruikelijke tuinmaaltijd zal een tuinborrel worden. De makers van het bijenhotel zullen dan voor ‘BIJoLOGISCHe hapjes’ zorgen.

Klik op de uitnodiging hiernaast voor meer info.

 

Delen

Over de Auteur

Gesloten voor reacties