De stadslandbouwagenda

0

Het is oogsttijd en de komende maand vinden er weer allerlei evenementen plaats in Rotterdam en omstreken voor mensen die geinteresseerd zijn in lokaal voedsel. Op deze blog wordt vanaf nu weer verslag gedaan van deze en andere actuele zaken. Daarnaast worden alle evenementen gerelateerd aan stadslandbouw in een agenda bijeen gebracht (zie het menu bovenaan de pagina).

We kijken zelf in het bijzonder uit naar het Rotterdamse Oogstfestival, waar Eetbaar Rotterdam voor het eerst als vereniging aanwezig zal zijn (hierover binnenkort meer), maar het seizoen begint morgen al met Kunsthal Kookt dat zichzelf afficheert als ‘de grootste streekproductenmarkt van Nederland’ en de ‘langste kindermoestuin’ presenteert in samenwerking met de Educatieve tuinen in Rotterdam.

In de daarop volgende week is er een kleine vierdaagse tentoonstelling over ‘tijdelijke landbouw als antwoord op stedelijk verval’ op het Westerdokseiland in Amsterdam

Een week later vindt het Rotterdamse Oogstfestival plaats. Dit hoeft eigenlijk geen introductie. Een must voor geinteresseerden in stadslandbouw. Bekijk het programma hier.

Verder zijn er de hele maand september activiteiten door en voor de buurt bij proeftuin Nu Hier.

Eind september is er een Metro Ag Summit in Rotterdam over ‘metropolitane landbouw’ georganiseerd door TransForum, maar de AESOP 2nd European Sustainable Food Planning Conference eind oktober in Brighton, georganiseerd door Andre Viljoen/Brighton University (van de CPULs) i.s.m. Wageningen Universiteit is zeker zo interessant (en beduidend minder duur/exclusief) met als sprekers onder meer Joe Nasr & June Komisar, Tim Lang en Carolyn Steel.

Ontbreekt er iets in de agenda of heb je zelf een publieke stadslandbouw-activiteit? Laat het ons weten.

Delen

Over de Auteur

Gesloten voor reacties