ERGroeit: Composteren

0

In de natuur bestaat geen afval. Jouw (ongekookte) organische keuken-, balkon- en tuinafval is de grondstof voor compost, en dat is weer voedsel voor je (moest)tuin. Je medewerkers zijn allerlei soorten organismen en beestjes en de compostworm is hiervan de meest zichtbare. Compostmeester Caroline geeft je tips hoe je je composthoop of compostvat zo kunt opzetten en beheren dat je medewerkers het prima naar hun zin hebben en hard voor je zullen werken. Dat betekent dat je met een beetje inzicht en inzet snel mooie compost hebt. Je leert het meest van kijken en ruiken; breng dus een beetje van jouw composthoop mee…als je al gestart bent.

Caroline de Vlaam (VELT): “Iedereen heeft organisch afval. Zeker als je een tuin hebt is zelf composteren interessant en leuk om te doen. Het is een belangrijk onderdeel van de kringloop in je tuin en huishouden.” www.compostclub.nl

Deze workshop maakt deel uit van ERGroeit 2015. Het complete workshopoverzicht vind je hier.


 

Delen

Over de Auteur

Laat een reactie achter