ER Groeit: Wild Oogsten in Noord

0

Een ecoloog, een plantenkenner, een architect en een groene transitie coach vertellen ieder vanuit hun gezichtpunt over de plek waar je staat. Wat groeit er in de omgeving van de Noorderhavenkade, waarom juist hier, waarom dat en niet iets anders. Willen die planten wel gegeten worden en alles rondom de eetbaarheid van planten.

In stadstempo rennen we elke dag langs de groene verhalen die Rotterdam te vertellen heeft.  Als je stil staat besef je dat je kunt oogsten, en eten, en dingen kunt leren over wie we zijn en waar we naar toe gaan.

Onkruid bestaat niet! Tijdens de workshop ontwikkel je nieuw perspectief, ervaar je hoe je ook je persoonlijke leefomgeving in zo’n nieuw groen eetbaar perspectief kunt zien. En verder laten we zien wat je nodig hebt om de plek te beheren.

GREEN SOUL CITY TOERS (http://citytoers.wordpress.com) wil de betrokkenheid van stadsbewoners bij hun leefomgeving vergroten en een verandering teweegbrengen: van een grijze naar een groene, zo mogelijk eetbare stad. GREEN SOUL CITY TOERS bestaat uit:

Han van Hulzen, ecoloog. Ontstaan en de kwaliteit van de plek – ecologie en habitat van de plek

Leah Groeneweg, plantenkenner. Gebruik vd plek – planten en kruiden herkennen plukken eten

Ariane Lelieveld, adviseur zelfvoorzienend wonen en leven. Samen wonen en gebruik maken van de plek

Gudrun Feldkamp,  groene transitie coach. Beheer en aanleg van bijzonder groen in de stad

Een ecoloog, een plantenkenner, een architect en een groene transitie coach vertellen ieder vanuit hun gezichtpunt over de plek waar je staat. Wat groeit er in de omgeving van de Noorderhavenkade, waarom juist hier, waarom dat en niet iets anders. Willen die planten wel gegeten worden en alles rondom de eetbaarheid van planten.

 

In stadstempo rennen we elke dag langs de groene verhalen die Rotterdam te vertellen heeft. Als je stil staat besef je dat je kunt oogsten, en eten, en dingen kunt leren over wie we zijn en waar we naar toe gaan.

 

Onkruid bestaat niet! Tijdens de workshop ontwikkel je nieuw perspectief, ervaar je hoe je ook je persoonlijke leefomgeving in zo’n nieuw groen eetbaar perspectief kunt zien. En verder laten we zien wat je nodig hebt om de plek te beheren.

 

GREEN SOUL CITY TOERS (http://citytoers.wordpress.com) wil de betrokkenheid van stadsbewoners bij hun leefomgeving vergroten en een verandering teweegbrengen: van een grijze naar een groene, zo mogelijk eetbare stad. GREEN SOUL CITY TOERS bestaat uit:

Han van Hulzen, ecoloog (http://hanvanhulzen.wordpress.com)

Ontstaan en de kwaliteit van de plek – ecologie en habitat van de plek

Leah Groeneweg, plantenkenner (http://www.bloemenpad.nl)

Gebruik vd plek – planten en kruiden herkennen plukken eten

 

Ariane Lelieveld, adviseur zelfvoorzienend wonen en leven (http://ARiquitectura.nl)

Samen wonen en gebruik maken van de plek

Gudrun Feldkamp, groene transitie coach (http://groeneloper010.nl)

Beheer en aanleg van bijzonder groen in de stad

Delen

Over de Auteur

Laat een reactie achter