ER Zaait voor: A Growing Exchange

0

Op vrijdagavond 16 mei om 19:30 uur – op de vooravond van Rotterdamse Oogst Zaait – ontvangen we Annechien Meier en Gert-Jan Gerlach in De nieuwe Banier voor de Rotterdamse première van de film ‘A Growing Exchange‘ !

Kunstenaars Alex Wilde ( Schotland ) en Annechien Meier ( Nederland ) werken sinds 2011 samen aan hun project A Growing Exchange. Deze samenwerking heeft geresulteerd in een documentaire die de invloed van politieke, sociale en ruimtelijke ontwikkelingen van stadslandbouw in Glasgow en Den Haag verkent en de gevolgen en effecten daarvan op beide steden en hun inwoners.

In de documentaire staat de rol van kunstenaars in stadslandbouwprojecten centraal, hoe functioneren zij hierin en hebben zij verantwoordelijkheid om sociale of economische problemen op te lossen?

De documentaire is geproduceerd in samenwerking met filmmaker Gert-Jan Gerlach (CulturAll TV) gevestigd in Den Haag en is ondersteund door Stroom Den Haag, Fonds 1818 en het CCA Glasgow. In januari van dit jaar vond de premiere plaats in Den Haag. Nu in Rotterdam !

Onder het genot van een borrel hebben wij een nagesprek samen met Annechien Meier en Gert-Jan Gerlach over hun rol en de film.

Tijd: vrijdag 16 mei 2014, aanvang film 19.30 uur (zaal open vanaf 19:00)
Locatie :  De Nieuwe Banier, Banierstraat 1, Rotterdam
Toegang: ER Leden € 2,50 | niet ER leden  € 5,00 (betalen aan de deur)
Duur: 33 minuten, met na afloop gesprek over rol van overheid, kunstenaars m.b.t. stadslandbouw.

Aanmelden via secretaris@eetbaarrotterdam.nl of via de button in onze nieuwsbrief (max 60 plaatsen!)
Informatie : 06 12519052 Ariane Lelieveld (Secretaris van de vereniging)
Teaser A Growing Exchange
Meer informatie over het project: www.agrowingexchange.wordpress.com

Op zaterdag 17 mei is er weer Rotterdamse Oogst Zaait! op Katendrecht. De vierde editie van Zaait! staat in het teken van eigen. Met als hart van het festival de meest groene en smakelijke vrijmarkt van rotterdam: een combinatie van Eigengezaaid met ons favoriete makersfestival Eigengemaakt. En op vrijdagavond zaait ER al even voor met deze eigenwijze film.

Delen

Over de Auteur

Laat een reactie achter