Maken we wel of geen spaghetti?

2

In het ontwerponderwijs komt steeds meer aandacht voor voedsel in het algemeen en stadslandbouw in het bijzonder (zie bijvoorbeeld ook hier).De laatste tijd wordt Eetbaar Rotterdam regelmatig gevraagd door studenten uit het hoger en universitair onderwijs om onze visie op stadslandbouw en de toekomst van voedselproductie.

Een samenwerkingsproject tussen TU Delft (Industrieel Ontwerpen) en het designbureau IDEO had als opdracht de toekomst te verbeelden in twee scenario’s: een waarin klimaatverandering succesvol is voorkomen en een toekomst waarin we moeten leven met de gevolgen van klimaatverandering.
Een groep studenten heeft deze opdracht uitgewerkt in twee geestige voedselscenario’s: WeMakeIt_SpaghettiBolognese en DontMakeIt_SpaghettiBolognese.
De filmpjes plaatsen voedsel ons inziens terecht centraal in de discussie over onze toekomst. Kijk en oordeel zelf.

Delen

Over de Auteur

2 reacties

Laat een reactie achter