Ruimte voor Stadslandbouw in Rotterdam

0

Dit voorjaar is het onderzoek Ruimte voor Stadslandbouw in Rotterdam afgerond dat Paul de Graaf Ontwerp & Onderzoek in samenwerking met Eetbaar Rotterdam heeft uitgevoerd.

Ruimte voor Stadslandbouw in Rotterdam is het resultaat van 2 jaar onderzoek met als doel het in kaart brengen van kansen voor vormen van landbouw in de stad Rotterdam.

Het onderzoek bouwt voort op het werk van Eetbaar Rotterdam en is gericht op zowel ondernemende stadsboeren als beleidsmakers en maatschappelijke partijen die met stadslandbouw aan de slag willen.

Later dit voorjaar wordt het onderzoek publiekelijk gepresenteerd en komt het complete onderzoeksrapport online. Daarnaast wordt dit voorjaar een paper over het onderzoek gepubliceerd in een boek naar aanleiding van de 2nd AESOP Sustainable Food Planning Conference in Brighton.

Op de website van Paul de Graaf Ontwerp & Onderzoek is hier nu al een samenvatting te downloaden – die een indruk van het onderzoek geeft – evenals het essay dat Jan Willem van der Schans voor dit rapport schreef.

Het onderzoek is mede mogelijk gemaakt met een subsidie van het Stimuleringsfonds voor Architectuur.  Lees hier het nieuwsitem op hun website.

Delen

Over de Auteur

Gesloten voor reacties