Ecowijkje Amersfoort en stadslandbouw. Een oproep!

0

Uiteraard wordt er ook buiten Rotterdam gewerkt aan stadslandbouw.

Een goed voorbeeld van een meer peri-urbaan stadslandbouwinitiatief is het Eco-Erf bij Amersfoort (zie afbeelding links).

Hieronder vind je de oproep, maar aardig om te weten is dat Rick Sloot, student aan de Warmonderhof en deelnemer aan de KIGO stadslandbouw waar Eetbaar Rotterdam als vragende partij bij betrokken is, op dit project gaat afstuderen.

Wederom een concrete spin-off van de KIGO dus. Zo is de cirkel weer rond!

Sinds enige tijd ben ik met een groep mensen bezig om via particulier opdrachtgeverschap een duurzame wijk van de grond te krijgen in de wijk Vathorst, in Amersfoort. Er is zowel ruimte sociale huur- als koopwoningen. We hebben zicht op een locatie en onze plannen worden steeds concreter.
Onze ambities zijn hoog maar realistisch; passiefwoningen, energieneutraal, gezonde materialen. Verder is een bijzonder combinatie voorzien met EcoErf; dat is een nieuwe plattelandsonderneming, stadsboerderij, waar je straks je heerlijk verse groente en fruit kan plukken (kijk op www.ecoerf.nl). Er zijn nog een aantal plekken beschikbaar.

Heb jij belangstelling om in een nieuwe, sfeervolle, energiezuinige en groene wijk te wonen? Kom dan naar de informatiebijeenkomst op zaterdag 11 december, tussen 14.00 en 15.30. De informatiebijeenkomst vindt plaats bij One Planet aan het Stationsplein 16 te Amersfoort.

Ken je iemand die wil meedoen? Stuur het bericht aan hem of haar door!

Je kunt alvast een kijkje nemen op www.vdwa.org. Als je belangstelling hebt (voor bijeenkomst of direct al om je aan te melden als aspirant lid) stuur een e-mail naar dwamersfoort@gmail.com.

Al vast bedankt voor je medewerking.

Hartelijke groet,
Bart Pijnenburg
en het team van Vereniging Duurzaam Wonen Amersfoort

Delen

Over de Auteur

Gesloten voor reacties