ERGroeit 2016: Sociale Permacultuur

0

Permacultuur is veel meer dan duurzaam tuinieren en zorg voor de aarde. Ook zorg voor de mens neemt een cruciale plek in. Er is steeds meer sprake van ‘permanent culture’ in plaats van alleen ‘permanent agriculture’. De principes van Permacultuur zijn toepasbaar op allerlei aspecten van je eigen leven; je gezondheid, je gezinsleven, of je werk, maar ook in maatschappelijk verband: in onderwijs, gezondheidszorg, economie en gemeenschapsleven. Op grote en kleine schaal kan het denken in verbanden en samenhang (systemen) bijdragen aan de welzijn van jou en je omgeving. Max de Corte (Moestuinman) duikt samen met jullie in de wereld van de Sociale Permacultuur en hoe dit toe te passen bij (groene) buurtprojecten.

Max de Corte is buurtmoestuinexpert en pionier in de Rotterdamse Permacultuur beweging: “Ik wil je eigen eten verbouwen voor iedereen toegankelijk maken en mensen kennis laten maken met een lange termijn manier van werken en denken volgens de principes van de Permacultuur (een integrale ontwerpmethode/filosofie geïnspireerd op (de kringloop van) de natuur).”

Het complete workshopoverzicht van ERGroeit 2016 vind je hier.

Delen

Over de Auteur

Gesloten voor reacties