ERGroeit 2016: Hoe kom ik aan grond?

0

Hoe te starten op je balkon of in je eigen tuin, is meestal wel bekend. Maar wat moet je doen als je op een binnenterrein, op een langdurig leegstaande bouwlocatie, in een buurt-plantsoen of wijkpark, of aan de rand van de stad duurzaam wil gaan tuinieren of boeren? Deze cursus levert je een bruikbare aanpak.

Jan heeft ruime ervaring met dit onderwerp vanuit zijn voormalige werk bij Woningcorporatie Havensteder: “Als lid van Eetbaar Rotterdam kom ik in de laatste jaren mensen tegen die met grond andere dingen willen doen dan ik gewend was. Dat was namelijk bouwen. Maar wat zijn gebouwen zonder groen? En wat zijn mensen in die gebouwen zonder eetbare planten en vruchten. ‘Hoe dichterbij, hoe beter’, denk ik intussen. Op tientallen plekken in Rotterdam lukt dat ook. Hoe, daar vertel ik graag over.”

Het complete workshopoverzicht van ERGroeit 2016 vind je hier.

Delen

Over de Auteur

Gesloten voor reacties