Rotterdamse Oogst Festival weer een succes

0

Met veel plezier hebben we dit jaar weer op het Rotterdamse Oogst Festival gestaan, dit jaar als voor het eerst als Vereniging. Bij deze een kleine fotoreportage (foto’s Birgitte Louise Hansen).

Van de presentaties die we hadden gepland in de middag bleken vooral de praktische snel-cursussen van stadsboer Bas de Groot populair, waarmee maar weer werd aangetoond dat de professionele (stads)boer een waardevolle bijdrage kan leveren aan de stadlandbouwcultuur in Rotterdam. En dat er sprake is van een stadslandbouwcultuur was te merken aan de vele bezoekers op het Festival.

We zijn iedereen dankbaar die zijn eigen stadslandbouwplek voor ons op de kaart heeft gezet en beschreven. Heel leerzaam en leuk om te lezen wat mensen zoal verbouwen en waar. Zo krijgen we ook een beeld van wat er gaande is in de stad, want wij vertellen met plezier over wat ons beweegt maar als vereniging zien we graag dat de uitwisseling twee kanten opgaat.

De door Willem & Drees bezorgde appelen van een boer uit Nieuwerkerk a/d IJssel (het fraaie bordje met zijn naam en locatie erop is in de loop van de dag verdwenen) in de stand vonden gretig aftrek. Een kleine maar geinteresseerde groep luisterde naar Leo Dvortsin van het LEI die uitlegde hoe initiatieven als Marqt, Landmarkt en Willem & Drees proberen een toegankelijk alternatief te bieden voor het globaal vertakte voedseldistributienetwerk van de grote supermarktketens. Door met kortere meer lokale ketens te werkenreduceren deze initiatieven voedselkilometers en krijgt de boer een betere prijs.

Gedurende de dag was de bamboe-arena zowel een plek van uitwisseling als een rustpunt voor  voorbijgangers. Het gesprek met Sigrun Lobst (ontwerpster van o.m. de Speeldernis) werd als vanzelf een gesprek met kinderen die hun zelfgemaakte Calendula-zalf kwamen laten zien. Dat aan het eind van de dag niet zo veel mensen kwamen luisteren naar hoe bierbostel (een restproduct) van Stadsbrouwerij De Pelgrim wordt gebruikt als hoge kwaliteit veevoeder gaf niets. Het bier smaakte er niet minder om (dank je, Jan Willem) als afsluiting van een dag met veel goede gesprekken en prachtig weer. Met dank aan alle bezoekers en de organisatie, iedereen die zich heeft ingeschreven als lid, Birgitte voor de mooie foto’s  en niet te vergeten onze leden Caroline en Simon voor de hulp vooraf en op de dag zelf.

Zie ook Rotterdamse Oogst Festival op Cineac MilieuTV

Delen

Over de Auteur

Gesloten voor reacties