UAM 33: Urban Agroecology

0

UA Magazine 33 is een speciale editie ter gelegenheid van de 8e AESOP Sustainable Food Planning Conferentie in Coventry met als thema “Urban Agroecology” (meer over de conferentie hier) geproduceerd in een samenwerking tussen Centre for Agroecology, Water and Resilience (CAWR) en RUAF.

Wat urban agroecology is verschilt van land tot land en van organisatie tot organisatie. Het gaat vaak niet alleen over een ecologische manier van produceren van voedsel in stad maar het beschrijft een beweging, een wetenschap, een politieke visie en een praktijk waarin naast landbouwkundige kennis ook bepaalde waarden en ethiek zoals respectvolle wederzijdse sociale relaties en een meer rechtvaardige en gelijkwaardige rentmeesterschap over het land (en de stad) worden nagestreefd (vrij vertaald uit de editorial). De bijdragen illustreren deze diversiteit. Met onder andere een interessant stuk over wetenschappelijk onderzoek door burgers (crowd sourcing avant la lettre) in het Verenigd Koninkrijk, “Pioneering Urban Agroecological Research with Citizen Science“, en het stuk “Food Forests: An upcoming phenomenon in the Netherlands” (waaraan ikzelf een kadertekst heb bijgedragen over het werk van het Rotterdams Forest Garden Netwerk).

Bekijk UA Magazine 33: Urban Agroecology

Urban Agriculture Magazine is een publicatie van de RUAF Foundation

Delen

Over de Auteur

Gesloten voor reacties