Er Groeit: Worst Maken

0

Verse worst is de allersimpelste manier om kennis te maken met het maken van worst. Wild Vleesch geeft je die kans. In de workshop verse worst maken leert Paul je in een uurtje de fijne kneepjes van verse worst maken. In de sfeer van de ochtend worden de door u gemaakte worstjes opgediend als deel van de gezamenlijke lunch.

Bij de workshop worst maken krijg je:

  • uitleg over worst: geschiedenis, bereiding en verpakking
  • info over alle griezeligheden die het aangename leven kunnen verzieken of zelfs verkorten én hoe je die de baas kunt
  • alle snij- en hakwerktuigen (de Porkert vleesmolen) en andere hardware om worst te kunnen maken
  • voldoende biologisch vlees of wild om per molenbemensing worst te kunnen maken
  • de verpakking van die worsten (de darmen dus)
  • de overige ingrediënten
  • een boekwerkje met beproefde recepten van worsten die gemaakt gaan worden
  • een gegarandeerde afkeer van slagerseenheidsworst
  • door Wild Vleesch gemaakte worst en andere vleeswaar en nog wat andere snacks om te snaaien terwijl je worstwijzer wordt dan je ooit was

Tijdens de workshop maken we worst van eetbare dieren die schade aan je gewas toebrengen!

Paul (Wild Vleesch): “Een varken eet je niet in een keer op. Een koe of een schaap trouwens ook niet. Het zoeken naar manieren om de restanten van de slacht houdbaar te maken, is zeer oud. Noem het het begin van duurzaamheid. Worsten, bacon, pancetta’s en hammen zijn voorbeelden van die verduurzaming. Met die verduurzaming kwam men er ook achter dat je de smaak van het eindproduct kon beïnvloeden door het gebruik van smaakmakers. Gebruikte kruiden en specerijen, maar ook de temperatuur en samenstelling van de lucht waarin de producten rijpen, zijn van invloed op de smaak. De grondbeginselen van vleessmaken zijn de basis voor de workshops van de jonge Rotterdamse worstmaker Wild Vleesch.”

Delen

Over de Auteur

Laat een reactie achter