Public Farm 1

0

Public Farm 1 is een project van WORK Architecture Company voor het ‘Jonge Architecten Programma’ van het MoMA en P.S.1. Het bouwwerk was vanaf juni 2008 te zien in de binnenplaats van P.S.1. Naast een stadsboerderij gaf het een buitenruimte voor zomerse activiteiten.

P.F.1 is volledig gemaakt van recyclebare materialen, alle benodigde energie komt van de zon en de bevloeiing wordt gedaan met regenwater. De ‘akkers’ voor groenten, kruiden en fruit zijn geplaatst in kartonnen kokers. Van deze kokers steken een aantal door naar de grond als kolommen, maar het meerendeel vormt een luifel om een schaduwrijke plek te maken. Alle kolommen zijn voorzien van een unieke functie, zoals een oplaadplek voor je mobiele telefoon, een zitplaats of een sapbar bij de boerenmarkt.

Voor meer informatie en foto’s zie de website.
Op de website staat ook een geweldig timelapse filmpje van de bouw, zeker het kijken waard!

Delen

Over de Auteur

Laat een reactie achter