No waste lunch voor ERGroeit – YFM doet verslag

0

De catering voor de bezoekers  van ERGroeit werd dit jaar verzorgd door Youth Food Movement Rotterdam. Zij bereidden een no-waste lunch die volledig was gemaakt van producten die anders waren weggegooid. Pauline Schouwenburg en Rowena van Doorn van YFM Rotterdam schreven een mooi verslag dat een interessant inzicht geeft in de wereld van de food waste. Aan de hand van tomaten, champignons, paddenstoelen, broccoli, paprika, appels, stoofperen, bananen, brood, kaas, kruiden, koffie en materialen beschrijven ze het lot van ongewenst, afwijkend en te kort houdbaar voedsel in en om Rotterdam.

“Met een busje gingen we langs boeren rondom Rotterdam om de waste op te halen en waren nogal overweldigd door de enorme aantallen groentes en fruit die op een dag worden weggegooid. De meeste producten werden weggegooid omdat ze qua vorm afwijken van wat de consument wil of omdat ze relatief korter na aanschaf houdbaar zouden zijn. Een aubergine met een raar plekje smaakt niet anders, maar niemand wil hem hebben. Naast dat we producten hebben verwerkt tot lunch, was er nog driekwart over om een marktkraam te vullen. We hebben bezoekers meer verteld over dit probleem en alle spullen gratis meegegeven.”

Lees meer hier.

Foto: Ans Stolk

Delen

Over de Auteur

Gesloten voor reacties