Stadsinitiatief 2013

0

Veel leuke groen/duurzame initiatieven dit jaar (van mensen die we persoonlijk aan kunnen bevelen): Urban Hotspring, Groene Marathon, Ravottuh – en het Popkantoor zijn we ook niet tegen (met ontwerp van mede-oprichter ER Superuse Studios). Het zou mooi zijn als het geld over deze initiatieven verdeeld zou kunnen worden.

Maar als we kijken naar onze eigen doelstellingen: het zichtbaar maken van de voedselkringloop in de stad en naar het belang dat we hechten aan educatie dan gaat onze voorkeur uit naar Ravottuh. Een groep mensen die al langer in de praktijk van het R’damse (speel- en leer)groen bezig zijn en hun krachten hebben gebundeld voor een concreet plan: 10 prachtige groene speelplekken waar kinderen lekker vies kunnen worden bij het buiten spelen en en passant in aanraking komen met alle aspecten van groen – inclusief de eetbare:

“Ravottuh maakt met Rotterdammers 10 plekken in de stad waar kinderen kunnen Klauteren, klimmen, dwalen, ontwerpen, verstoppen, kruipen, bouwen, tuinieren, kweken, koken, sjouwen, oogsten, spelen en ontmoeten in avontuurlijke, groene speelterreinen.”

Stemmen doe je hier. Op deze pagina vind je ook de links naar de 7 genomineerde initiatieven.

Delen

Over de Auteur

Laat een reactie achter