Verhalen uit de praktijk in de VS

0

Een van de redenen dat u hier de laatste tijd niet zoveel nieuws leest uit het buitenland is dat veel van het nieuws dat te vinden is op bijvoorbeeld City Farmer zich herhaalt. Een teken dat na een tijd van vernieuwing in de VS nu vooral verbreding plaats vindt; nóg een plaats die een voedselstrategie of voedselbeleid ontwikkelt, nóg een voorbeeld van bijen op het dak, nóg een bedrijf dat in een loods aan de slag gaat of in een achtertuin. Tegelijkertijd is onduidelijk hoe veel gewicht er achter dit soort berichten zit. De praktijk achter al die (vaak jubelende) berichten is vaak weerbarstiger. We willen graag horen over de projecten die al wat langer lopen en de lessen die ze geleerd hebben, de problemen die ze tegenkomen.  De blogosfeer blijft vaak hangen in oppervlakkig nieuws: veel ‘nieuwe’ ideeen maar weinig over de opgedane ervaring, terwijl dat de volgende stap is: het verzamelen en delen van ervaringen en evaluaties uit de praktijk. Gelukkig sijpelen ook die berichten langzaam door. Twee voorbeelden (met dank aan City Farmer).

Een pleidooi voor boeren in de stad, waarin wordt geconstateerd dat veel stadstuintjes staan te verpieteren en de gedegen aanpak en het doorzettingsvermogen van de echte boer missen. Geschreven door een in urban farming gespecialiseerde hovenier, nota bene.

Hoe gaat dat nu eigenlijk een bodemtest en hoe interpreteer je de resultaten? Een verslag uit New York. De waarden zijn niet te vertalen naar Nederland waar over het algemeen strengere regels zijn, maar laat wel een beetje zien hoe het werkt.

Graag publiceren we dit soort verhalen uit Rotterdam en uit Nederland. We horen van u.

 

Delen

Over de Auteur

Gesloten voor reacties