ERFF in foto’s

1

Het eerste Eetbaar Rotterdam Filmfestival werd op 14  mei 2011 gehouden in Lantaren/Venster. Bij deze een kleine fotoreportage. Klik op de foto’s om ze groter te bekijken.

Het festival begon met een mini-talkshow. Lidwien Fokkinga ondervroeg Sietz Leeflang (12ambachten) en Jan van der Schans (Com.wonen) over de kansen die zij zagen voor stadslandbouw.

Het eerste verzamelprogramma ging over Praktijk & Ondernemerschap. Parallel werd in een andere zaal de film ‘Urbal Fix‘ getoond. Het verzamelprogramma werd van commentaar voorzien door Annelies Kuiper, Sietz Leeflang, Tycho Vermeulen en Philip van Antwerpen (linker foto van links naar rechts) . Het verzamelprogramma werd samengesteld door Bas de Groot (rechts) met Ariane Lelieveld.

Met medewerking van de vrijwel uitverkochte zaal werd het een levendige discussie over de voordelen en nadelen van landbouw in de stad en de rol van ondernemerschap daarin.

 

De pauze bood gelegenheid tot verder praten over de onderwerpen die voorbij kwamen en het leggen van nieuwe verbindingen.

 

Natuurlijk was er ook informatie over het werk van ER.

Het tweede verzamelprogramma belichtte Ontwerp & Beleid en werd samengesteld door Jan Willem van der Schans (links in gesprek met het panel) met Milena Ivkovic. Het panel bestond uit Koen Westhoff, Wies Sanders, Jan van der Schans, Roel Zonneveld en Pieter Hameetman (rechterfoto van links naar rechts). In de andere zaal werd de documentaire ‘Fresh‘ getoond.

De discussie met referenten en publiek ging over wat stadslandbouw zou kunnen betekenen voor de stad en hoe je daar sturing aan geeft vanuit verschillende perspectieven.

Na afloop zette het gesprek zich voort in de gang en de foyer.

De organisatoren kijken terug op een geslaagd festival.

Delen

Over de Auteur