Verdiepingssessies ‘samen groeien’ – ERGroeit 2017

0

Groen Dichterbij (IVN) en Eetbaar Rotterdam presenteren tijdens ERGroeit drie sessies speciaal voor groene, sociale initiatieven, met als thema ‘samen groeien’.

De ‘samen groeien’ bijeenkomst is er voor groene, sociale initiatiefnemers uit de regio Zuid-Holland. Een speciaal programma over samenwerking, met in de ochtend een centrale sessie over mogelijkheden en uitdagingen in samenwerking. Na een aantal korte pitches over Rotterdamse ervaringen gaan we in gesprek over het hoe en waarom van samenwerking. Hierbij staan jullie vragen en ervaringen centraal.

Na een heerlijke lunch is er in de middag de mogelijkheid een verdiepingssessie te volgen over Community Supported Agriculture (CSA) of over de waarde van ecosysteemdiensten. Het leren onderscheiden en benoemen van ecosysteemdiensten (de baten van de natuur voor de mens) kan helpen bij het communiceren van de waarde van natuur en daarmee voor behoud, management of aanleg van een stuk (stads-)natuur. Daarom kan het groene (stads-)initiatieven helpen om draagvlak en financiering te genereren voor het project.

Dus wil je als groene, sociale initiatiefnemer meer weten en discussiëren over bovenstaande onderwerpen, kom dan naar ERGroeit voor een verdiepingssessie!

Samen groeien (ochtendbijeenkomst) wordt gemodereerd door Lucas Mutsaers (Provincie Zuid-Holland) met medewerking van De Groene Connectie en Groene Groeiplekken.

Community Supported Agriculture (CSA) wordt gegeven door Marije Mulder. Marije werkt als beheerder van de Delftse Proeftuin, heeft een achtergrond in onder meer permacultuur en is actief in het (inter)nationale CSA-netwerk.

De waarde van ecosysteemdiensten wordt begeleid door Ursula Kirchholtes en Rens Labadie. Ursula is onafhankelijk consulent. Rens Labadie is ‘groen’ ZZP’er, o.a. bij Creatief Beheer en betrokken bij diverse groene initiatieven in Rotterdam.

Bekijk het hele workshopoverzicht en koop je kaartje >

Delen

Over de Auteur

Gesloten voor reacties