ERGroeit 2016: Gebiedsgerichte samenwerking

0

Hoe organiseer je de samenwerking op en rond jouw groene initiatief en hoe houd je deze levend? Naast een ecologisch evenwicht in je tuin kun je ook werken aan een sociaal evenwicht en een organisatorisch evenwicht in en rond je tuin. Hoe bind je instellingen en bedrijven die in de buurt zitten aan jouw groene initiatief? Hoe geef je ruimte aan vrijwilligers zodat ze zich kunnen blijven ontwikkelen? Over succesvolle samenwerking en sponsoring van de Delftse PROEFtuin en hoe de principes van permacultuur hierbij geholpen hebben.

Esmeralda van Tuinen is sociaal ondernemer en heeft een achtergrond in het gebiedsgericht werken. Sinds 2012 is ze directeur van Stichting Groenkracht, waarmee ze zes buurttuinen heeft opgericht en de Delftse PROEFtuin heeft ontwikkeld; een 0,5 hectare stadsakker, educatietuin en zelfhulptuin ineen, die de Stichting sinds 2015 professioneel beheert. Esmeralda: “Ik werk graag aan een veerkrachtige samenleving. Door open te staan voor allerlei verschillende organisaties en vrijwilligers krijg je meer diversiteit aan doelen en daarmee duurzamere resultaten. Ik haal mijn inspiratie hiervoor uit de natuur: de ecologische principes van permacultuur pas ik ook toe op sociaal en organisatorisch gebied.”

Het complete workshopoverzicht van ERGroeit 2016 vind je hier.

Delen

Over de Auteur

Gesloten voor reacties