Film & Debat: Smakelijk Eten! in Filmhuis Den Haag

0

Filmhuis Den Haag en Het Portaal organiseren donderdag 10 maart 2011 een debat na afloop van de vertoning van de film Smakelijk Eten!, van de Nederlandse documentairemaker Walther Grotenhuis. De documentaire onderzoekt de herkomst en gevolgen van drie voedselproducten terwijl parallel aan dat verhaal te zien is hoe de producten worden bereid in een dinerbuffet voor een personeelsfeest. Duco Hoogland, politicoloog, praat met het publiek na over ‘Smakelijk eten!’ en bevraagt speciale gasten over hun mening ten aanzien van de mogelijke schade aan mens en milieu, veroorzaakt door de globalisering en overexploitering van de aarde. Speciale gasten zijn Jan-Willem van der Schans; senior onderzoeker aan het LEI en mede-oprichter en bestuurslid van Eetbaar Rotterdam; Igor Sorko, directeur van Mr. Kitchen; en Joost Reus, projectleider ‘Programma Duurzame Voedselsystemen’ bij het ministerie van Economische zaken, Landbouw & Innovatie.

Filmhuis Den Haag
donderdag 10 maart 2011, 19.30 uur
Toegang: €8,- (film); debat: gratis
www.filmhuisdenhaag.nl

Delen

Over de Auteur

Gesloten voor reacties