Nutriënten oogsten in R’dam. Circular clinics & SL Cafe

0

GROW the city organiseert in samenwerking met Nutriëntplatform, Eetbaar Rotterdam en de gemeente R’dam op donderdag 10 juli een tweetal sessies rond “Nutriënten oogsten in Rotterdam”.

Rotterdam is een ‘groentetuin’ vol waardevolle nutriënten, klaar om geoogst te worden. In en om Rotterdam leven circa 1,2 miljoen mensen die een grote afvalstroom met zich mee brengen. Onder meer vanuit grootschalige evenementen, kantoorgebouwen en de vele horeca verdwijnen grote hoeveelheden herwinbare grondstoffen. Aan de andere kant is er potentiële vraag naar deze grondstoffen voor productie in de glastuinbouw in het Westland, stadslandbouw in Rotterdam en voor parken en plantsoenen van tal van gemeenten. Door deze twee kanten te verbinden kunnen we een grote bijdrage leveren aan de circulaire economie.

Op 10 juli hebben we een buitenlandse expert te gast in Rotterdam en gaan we met lokale partijen aan de slag met dit thema. Werken en ontwerpen met stromen staat flink in de aandacht met dank aan de IABR. Deze sessie bouwt hier op voort met een nadruk op concrete acties en nieuwe samenwerkingsverbanden. Zoals te zien was bij de lezing van John Edel wordt in stadslandbouw het verschil tussen high-tech en low-tech steeds minder relevant en gaat het om ‘appropriate tech’ ofwel gepaste lokatiespecifieke technologie. In dit verband zijn ervaringen uit het Zuiden van de wereld heel leerzaam. Bizoola Gandaa van de University of Development Studies, Tamale, Ghana komt zijn ervaringen met ons delen.  Het programma bestaat uit twee delen:

Circular Clinics, 13.00 – 17.00 Stadsontwikkeling Rotterdam, Galvanistraat 15, Rotterdam

Clinics voor bedrijven, kennisinstellingen, NGO’s en publieke organisaties: concreet aan de slag met de mogelijkheden voor recycling van nutriënten in en om Rotterdam.

Stadslandbouwcafé, 19.00 – 22.00 Fenix Food Factory, Veerlaan 19, Rotterdam

Interactief programma voor burgers, stadslandbouw ondernemers en organisaties: op zoek naar de kansen van recycling van nutriënten binnen stadslandbouw.

AANMELDEN: http://www.growthecity.eu

Dankzij Oxfam Novib is deelname aan beide programma’s volledig kosteloos.

Meer info vindt u hier

Een artikel van Bizoola Gandaa op de website van RUAF (Resource centres for Urban Agriculture and Food security) Foundation website

Delen

Over de Auteur

Laat een reactie achter