Groen in de krachtwijken: Verburg investeert 7,8 miljoen: de Rotterdamse invulling

0


Groen in de Krachtwijken van Rotterdam
Om ervoor te zorgen dat de Rotterdamse jeugd in contact staat met de natuur zet de stad Rotterdam in op groene schoolpleinen in de krachtwijken. De openbare basisschool de Zonnehoek en de Islamitische basisschool de Dialoog hebben al een groen schoolplein. De scholen hebben het plein samen ingericht blijven deze samen beheren. De komende jaren volgen twaalf scholen. De schoolpleinen bieden de kinderen, ouders en omwonenden een gezonde, educatief hoogwaardige, veilige en groene leef- en speelomgeving (ook buiten schooltijden) die samen wordt onderhouden.
meer

Vooronderzoek ‘De school en zijn Omgeving’
In het verlengde hiervan hebben twee leden van Eetbaar Rotterdam, Cesare Peeren “2012 architecten” en Bas de Groot “Walden21” vanuit het Stimuleringsfonds voor de architectuur een budget gekregen voor een ontwerpend onderzoek. Dit onderzoek heeft als titel “Onderzoek naar een geïntegreerde gebouwtype voor een brede school” gekregen. Hierin zal groenbeleving, landbouw en voeding een plek krijgen.

meer:
zie nieuwsbrief/ januari 2009 /”de school en zijn omgeving”

Delen

Over de Auteur

Laat een reactie achter