Dag van de Stadslandbouw

0

Komende donderdag wordt in Almere de “Dag van de Stadslandbouw” gehouden:

“De Dag van de Stadslandbouw is het eerste nationale platform waar in breed perspectief de kansen en knelpunten van stadslandbouw in Nederland uiteen worden gezet. U ontmoet ondernemers, overheden en ander direct betrokkenen en wisselt met elkaar van gedachten over de vraag hoe stadslandbouw kan inspelen op de behoeften van de stad. Kan het Nederlandse steden helpen met de uitdagingen waarmee zij worden geconfronteerd? Hoe pak je deze initiatieven in de praktijk aan? En waar liggen reële mogelijkheden en barriéres?

Naast een plenair hoofdprogramma met state-of-the-art sprekers, is er een uitgebreide keuze aan praktijk- en inspiratiesessies. Er is al veel gezegd en geschreven over stadslandbouw, hoe kunt u er direct in de praktijk mee aan de slag en wat zijn de ervaringen van uw collega’s? In de pauzes kunt u terecht op de informatiemarkt. De lunch wordt als streekmarkt opgezet, zodat u kunt genieten van de producten van lokale ondernemers!”

Uit Je Eigen Stad – ons favoriete stadsinitiatief – is present als inspirator in een van de sessies. Ook Jan Willem van der Schans (ER/LEI) leidt een sessie (natuurlijk), evenals Annemiek Fontein die vanuit dS+V van de gemeente R’dam de Denktank Stadslandbouw leidt.

Als Eetbaar Rotterdam gaan we eens kijken hoe het idee van stadslandbouw begint te landen in de rest van het land en welke vormen het daar aan neemt. Persoonlijk ben ik heel benieuwd naar het verhaal van Wayne Roberts van de Toronto Food Policy Council.

Hier een item van VARA radio over de Dag met Jan Willem (natuurlijk).

Delen

Over de Auteur

Gesloten voor reacties