ER Groeit: Samen werken met bewoners en vrijwilligers

0

Natuurlijk is de techniek van tuinieren belangrijk. Maar de meerwaarde van veel initiatieven zit hem vooral in het samen doen. Samen tuinieren met je buren, met wijkbewoners, met vrijwilligers. Meer contacten in de wijk, bewoners die onverwachte talenten laten zien. De sterkste initiatieven ontstaan als wij, de bewoners, zelf het roer in handen nemen en onze ideeën realiseren.

In deze workshop gaat het over de sociale kant van het starten van bewonersinitiatieven. Want hoe werkt dat? Het eerste begin is vaak vol enthousiasme. Iedereen wil wel meedoen, iedereen ziet al de eerste oogst voor zich. Het is echter een kunst om al die enthousiaste mensen erbij te houden. Te zorgen dat het initiatief niet omvalt als de trekkers van het eerste uur wegvallen.

In de workshop leer je:
– hoe je bewoners en vrijwilligers kunt vinden en binden
– rechten en plichten (o.a. verzekering)
– waar je ondersteuning kunt vinden (vacatures, advies, scholing enz.)
– hoe je een beroep kunt doen op professionals, als het (tijdelijk) niet lukt

Tonny van Sommeren (Creatief Beheer) en Alda Carvalho (Vrijwilligerswerk Rotterdam): “Stadslandbouw is erg in ontwikkeling. Wij leveren graag een bijdrage aan deze ‘groei’ van vernieuwende initiatieven zodat het voor de participerende burgers leuk, nuttig en leerzaam is en blijft, ook als er een periode is waarin de trekkers het lastig gaan vinden om het vol te houden…”

Bekijk hier het boek ’10 jaar Creatief Beheer’.

Delen

Over de Auteur

Laat een reactie achter