ERGroeit: Ecosofie & eetbaar groen op de basisschool

0

UPDATE: Deze workshop komt wegens ziekte helaas te vervallen

Rotterdam Vakmanstad werkt sinds 2007 samen met basisscholen op Zuid. Het programma ‘Fysieke Integriteit’ houdt in dat leerlingen samen lunchen, en dat ze kookles, judo, tuinles en filosofie of ‘ecosofie’ krijgen. Aetzel Griffioen vertelt over de achtergronden van de trajecten van Vakmanstad, over de resultaten en over de doorlopende leerlijn basisschool-buurt-VMBO-MBO. Er is ruimte voor vragen en discussie over hoe je dit voor elkaar kunt krijgen op de basisschool in je buurt.

Aetzel Griffioen is hoofdcoördinator en ecosofiedocent bij Rotterdam Vakmanstad en filosoof. “”Ecologie is drie: wat er zich afspeelt tussen alle wezens op aarde, tussen de mensen, en tussen je oren. Biofysiek, sociaal en mentaal. Die aspecten spelen overal, maar soms vergeten we ze. Daarom geven wij ze herkenbaar vorm onder schooltijd en erna. De basis van ons programma is: verbouw, bereid en verorber je voedsel; en gebruik je energie zo dat hij ten goede komt aan jezelf en elkaar. Vanaf de bovenbouw breiden we die basis uit met projectonderwijs in techniek en zorg. Want wat je later ook gaat doen, techniek en zorg zijn niet alleen belangrijk om ecologisch te kunnen handelen, het zijn ook de banenmotoren van Rotterdam.”

Deze workshop maakt deel uit van ERGroeit 2015. Het complete workshopoverzicht vind je hier.

Delen

Over de Auteur

Laat een reactie achter