ERGroeit 2016: Imkeren op een biologische manier

0

Om ervoor te zorgen dat de bijen kunnen blijven voortbestaan, moeten we ons in de bijenwereld verdiepen. Hierdoor kunnen we inzien, hoe en waarom ze onze hulp hard nodig hebben. Deze lezing geeft een uitgebreide uitleg over de herkomst en ontwikkeling van de honingbij, de parasieten en andere bedreigingen en hoe je volgens de methode van het biologisch imkeren hiermee om kan gaan.

Cedric Sprockel jr., imker en eigenaar van de bio-dynamische Imkerij Bumblebee te Zevenkamp, is van jongs af aan gefascineerd door de wereld van Flora en Fauna. Als imker ziet hij het als zijn belangrijkste taak, de bijensterfte die momenteel wereldwijd heerst te verminderen en te beheersen. Om dit te realiseren imkert hij op natuurlijke wijze in de volkstuinen van Rotterdam en op Sardinië (Italie).

Het complete workshopoverzicht van ERGroeit 2016 vind je hier.

Delen

Over de Auteur

Gesloten voor reacties