Rotterdammers met agrarische ambities gezocht!

2


Via deze weg willen wij alle Rotterdammers oproepen die bezig zijn of het plan hebben om op kleine schaal agrarische activiteiten (willen) doen in Rotterdam

Dus teelt u eetbare gewassen of houdt u dieren welke een eetbaar product leveren in uw (voor)tuin, op braakliggende stukken grond, in openbaar groen, geveltuintjes, balkons, daken, kelders en al zo niet meer.
Wij hebben als doel om dit potentieel van de kleine stadsagrariër in kaart te brengen en hen met elkaar in verbinding te brengen.

Herkent u zichzelf hierin;

dan willen wij u vragen om een e-mail sturen naar:
eetbaarrotterdam@het-portaal.net en of reageren hieronder bij reacties.

Delen

Over de Auteur

2 reacties

 1. Om bij mijzelf te beginnen.
  De plannen voor 2009 op een rijtje;

  *Start voorjaar:
  Op onze balkons bakken met eetbare planten als; bladmosterd mengsel, tomaat, italiko rosso etc.
  Tip: kijk op oa op http://www.denieuwetuin.be voor geweldige varianten!!

  *Start voorjaar, beplanten najaar
  -Met de buurman willen we het pad naar de entre ontdoen van de hederra (klimop) en hiervoor in de plaats een eetbare wat hoger groeiende plant. Opties: lage lei peer of kers (donkerdere kant van ons blok), braam of framboos

  *Najaar
  Op ons balkon aan de achterkan willen we druiven in pot plaatsen (Boskoop Glory), welke we zso tegen de gevel aan willen laten groeien dat we er nog onder kunnen zitten.
  Voordelen; de druiven hangen in trossen naar beneden. In de winter kaal dus zon op de gevel. In de zomer begroeid dus een beschaduwde gevel.
  Tip: kijk voor mooi fruit oa op http://www.devrolijkenoot.nl . Ook leuk om te bezoeken als je op vakantie bent in Drenthe.

  Bas de Groot

 2. Ook in Rotterdam-zuid gaat een balkon meer en meer voedsel opleveren. Mijn stadstuinbalkon.

  Eén van de buxussen heeft plaats gemaakt voor Aardperen, dat wordt een haag om lekker beschut te zitten en knollen in de winter.

  Omhoog langs bamboestokken komen de heerlijke pruimtomaten ‘Black Plum’ te groeien – om te snoepen en voor salades. Samen met lekkere vleestomaten ‘Brandywine Purple’ voor in de keuken.

  De tijm wordt dit jaar aangevuld met nieuwe plantjes, zodat er voldoende vers is en daarna gedroogd in de keuken klaar zal staan voor in de keuken.

  Van de Rozemarijn gaat er ook weer een hoeveelheid gedroogd worden.

  De Klimop langs het balkonhek, de andere Buxusbol en de bossen Bamboe mogen nog blijven om het geheel jaarrond aangekleed en groen te houden tot ik meer vaardigheden en soorten heb om ook zonder deze niet-voedselgewassen jaarrond een groen en aangekleed balkon te hebben. Evenzo voor de Maagdenpalm, een bos Narcissen en de Stokroosplanten.

  De winterteelt Ruccola en Winterpostelein kleden al menig maaltijd aan sinds enkele weken de ene na de andere plant een groeispurt doormaakt naar oogstrijp.

  De winterteelt van enkele tuinkersplanten leveren ook saladegarnering en binnenkort eigen tuinkerszaad voor verdere teelt en voor kiemen.

  Verder komt er als combinatieteelt om plagen af te weren her en der Bieslook en Goudsbloem bij te staan.

  De voorzaai binnen van Salie is zojuist gaan kiemen. Ook als keukenkruid.

  De supermarkt-Basilicum binnen wil nog niet zo groeien maar wordt afgelost door een stel kiemplanten die binnen en buiten de Italiaanse recepten van groen gaan voorzien.

  Wat potten, een paar metselkuipen en twee kisten maken dit allemaal mogelijk op een typisch en vooral niet groot voor- en achterbalkon op het noorden en zuiden. Voor meer over deze en andere projecten, zie mijn blog samsaranirvana.wordpress.com (engelstalig).

Laat een reactie achter