September: oogsten in Rotterdam

0

In Rotterdam is september oogstmaand (met dank aan het verlengde groeiseizoen). Het einde van de zomer en het begin van het culturele seizoen ontmoeten elkaar in een reeks feestelijke (oogst)activiteiten rond stadslandbouw. Komend weekend is er een oogstfeest bij Werkplaats Buijtenland en kun je op Permacultuur Tuinen Tour in Rotterdam. De week erna Rotterdamse Oogstfestival en opening stadslandbouwbedrijf Uit Je Eigen Stad.

Op zaterdag 15 september organiseert de Buijtenkwekerij van Werkplaats Buijtenland van 13.00 tot 17.00 uur het eerste oogstfeest: oogsten, koken en eten op de Wijkakker van de Buijtenkwekerij. Het oogstfeest markeert de eerste collectieve oogstdag. De oogst wordt vanuit de Buijtenkeuken onder leiding van Deborah Marengo verwerkt tot een rijk middagmaal en genuttigd op de akker. Kom proeven hoe dit Rhoonse polderlandschap smaakt. De Buijtenkwekerij bestaat uit een collectief beheerde Wijkakker met een Werkschuur. De akker wordt bewerkt door vrijwilligers van de Voedseltuin Rotterdam en bewoners uit de directe omgeving. De gedane arbeid betaalt zich uit in productaandelen. Voor meer info en aanmelden klik hier.

Zondag 16 september laten de Moestuinman en Transition Town Rotterdam u de oogst aan Permacultuur projecten zien die Rotterdam inmiddels rijk is. De fietstocht start om 9.30u in Kralingen bij de Buurtmoestuin Kralingen-West en leidt langs 10 initiatieven alwaar vertegenwoordigers een praatje zullen houden over hun Permacultuur project. De fietstocht is rond 17.30u afgelopen en wordt afgesloten met een gezamenlijke maaltijd op Educatieve tuin De Enk. De organisatie zoekt nog mensen om mee te helpen. Voor meer info en aanmelden klik hier.

En alvast voor in de agenda: een week later is het R’damse Oogst Festival (start dit jaar al op donderdag 20 september met een filmprimeur) met op zaterdag aansluitend de feestelijke opening van Uit Je Eigen Stad. Hierover volgende week meer.

Delen

Over de Auteur

Laat een reactie achter