Eetbaar Katendrecht

0

Al weer twee weken geleden was ER te gast bij Zaait! Het was een waar genoegen.

Het weer zat erg mee en de locatie was mooi – heel stedelijk, met havens, loodsen en hoogbouw.  Vroeg in de ochtend hadden we (Ans en Paul)  al meteen een heel leuk (en leerzaam) gesprekje met de jonge hindoestaanse beveiligingsman. Weer veel geleerd over eetgewoontes; families eten veel eend, kopen levende dieren in Baerle Nassau en slachten die zelf; hij vist zelfop snoekbaars, stopt die in grote diepvries tot de prijs hoog is en verkoopt die dan particulier. Hij was zeker geinteresseerd in stadslandbouw maar dan wel tegen een goede prijs.
We stonden we op de hoek van het Deliplein. Getriggerd door ons bord met de naam Eetbaar Katendrecht of uitgenodigd door Eetbaar Rotterdammer en verse Kapenees Jan Willem en onze vrouw-op-Zuid Ans Stolk kwamen diverse lokale partijen langs – zowel bewoners als ondernemers – wat leidde tot interessante gesprekken en spontane nieuwe verbindingen die een mooie basis vormen voor een Eetbaar Katendrecht. Een vervolg om te kijken wat de mogelijkheden zijn – bij Warmoes of als vrijdag middag/avond bijeenkomst in Tjechov – staat op de planning.


Kortom, steeds meer serieuze belangstelling voor voedseltelen in de stad, van een steeds breder publiek. Erg leuke en inspirerende gesprekken gevoerd, met als altijd (te) weinig tijd om rustig de markt te bekijken. Met dank aan Ans Stolk, Marjolein Kooistra (ook aanwezig als ambassadeur van de Goudse boerenoplegkaas) en Jan Willem van der Schans voor hun aanwezigheid bij de stand en Birgitte Louise Hansen voor de foto’s.

Delen

Over de Auteur

Gesloten voor reacties