ERFF in debat – 1

0

Het eerste Eetbaar Rotterdam Filmfestival wilde niet alleen aansprekende voorbeelden laten zien, maar ook discussie oproepen over stadslandbouw. Het festival bood daarom twee verzamelprogramma’s aan, samengesteld door Eetbaar Rotterdam en van commentaar voorzien door een panel van coreferenten.

In deze serie geven een aantal coreferenten een reactie op het festival. Als eerste Annelies Kuiper a.k.a. de Dakboerin, coreferent bij het verzamelprogramma Praktijk & Ondernemerschap.

Als Dakboerin is het geweldig om te zien hoeveel belangstelling stadslandbouw heeft. Wat een opkomst! En wat een betrokkenheid! De filmpjes die ERFF liet zien waren inspirerend en raakten thema’s die heel actueel zijn. De coreferenten konden aan die filmpjes nog zinnige informatie toevoegen of zelf vragen stellen, maar ook uit het publiek kwamen vragen die kennis verrieden. Zo in dialoog te zijn en zo open te staan voor nieuwe experimenten en nieuwe mogelijkheden, en daarover in openheid te discussiëren vind ik mooi. Dat is de nieuwe tijdsgeest. De extra toevoeging van projecten in de hal van Lantaren/Venster was ook interessant, dat had wat mij betreft wel uitgebreider gemogen, omdat in Nederland al veel gebeurt op het gebied van stadslandbouw, maar dat is voor volgend jaar een tip. Een laatste prettig gegeven is dat hier op de website weer allerlei films en commentaren terug te lezen zijn en er veel verwijzingen zijn naar meer informatie. Maak er gebruik van! Dus kijk voor een eigen groentedak eens op http://www.dakboerin.nl

Delen

Over de Auteur

Gesloten voor reacties