ER Groeit: Hoe betrek ik mijn huurbaas bij eetbaar groen?

0

Je wil het kijkgroen tussen de flats veranderen in eetbaar groen: een stadsmoestuin. Zowel de verhuurder, vaak is dat de woningcorporatie, als de omwonenden hebben hier belang bij. Hoe vinden zij elkaar en leggen ze vruchtbare tuinen aan? Wat heeft de verhuurder er voor over om de leefbaarheid van de woonbuurt op deze wijze te verbeteren?

Je wil van de oogst uit de stadsmoestuin een eetgelegenheid voor de buurt opzetten. Je wil dat met vrijwilligers doen en eventueel hun opgroeiende kinderen daarin ook betrekken. Hoe krijg je hulp van de woningcorporatie om zo een buurtrestaurantje op te zetten?

Je wil je geld gaan verdienen door stadsboer te worden. Wat is het belang van een grondeigenaar of vastgoedontwikkelaar om hieraan mee te werken door grond ter beschikking te stellen?

Jan van der Schans heeft ervaring met dit onderwerp vanuit zijn voormalige werk bij Woningcorporatie Havensteder. Nu verbonden met Eetbaar Rotterdam ziet hij ook hoe andere voorbeelden in Rotterdam en in andere steden van de grond komen. Voor deze sessie heeft Jan een aantal enthousiaste medewerkers van woningbouwcorporaties uitgenodigd om over hun ervaringen met stadslandbouw te vertellen en in gesprek met de deelnemers bovenstaande vragen te beantwoorden.

Delen

Over de Auteur

Laat een reactie achter